Előbb-utóbb mindegyiktől megválik?

Eric Clapton megválik Richter-festményétől is

Egy sztár elad egy másikat - így is lehet jellemezni, hogy Eric Clapton megválik a világhírű kortárs német festőművész, Gerhard Richter egyik monumentális alkotásától.

2013.09.30 04:30MTI

A 225 centiméter magas és 200 centiméter széles Absztrakt kép (809-1) című festményt november elején a Christie's aukciós ház bocsátja árverésre New Yorkban. A képért jelentős összeget, 25 millió dollárt (mintegy 5,5 milliárd forintot) vár a kereskedő cég.

A színekkel játszó, főként piros és sárga alapú képet 2001-ben vásárolta a megszállott gyűjtőként ismert zenész, aki egyébként épp egy évvel ezelőtt vált meg Richter egy másik alkotásától.

A 81 éves Gerhard Richter az egyik legjelentősebb festőművész, képei világszerte keresettek és magas áron cserélnek gazdát.

Gerhard Richter számít a "legdrágább élő festőművésznek", májusban 37 millió dollárért (mintegy 8,4 milliárd forintért) cserélt gazdát Domplatz, Mailand (Milánói dómtér) című 1968-as olajfestménye. Élő művész alkotásáért korábban még soha nem fizettek ekkora összeget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.