Nem repülhet át

Maduro gépét kitiltották az amerikai légtérből

Nicolás Maduro elnök pénteken indult volna hivatalos látogatásra Kínába, és útban az ázsiai ország felé az Egyesült Államokhoz tartozó Puerto Rico légtere felett repült volna át.

2013.09.20 07:28MTI
Fotó: MTI

Az Egyesült Államok megtagadta az átrepülési engedély megadását a venezuelai elnöktől - jelentette be helyi idő szerint csütörtökön este Caracasban Elias Jaua külügyminiszter.

A miniszter szerint Nicolás Maduro elnök pénteken indult volna hivatalos látogatásra Kínába, és útban az ázsiai ország felé az Egyesült Államokhoz tartozó Puerto Rico légtere felett repült volna át.

A külügyminiszter az amerikai lépést "agresszióként" bélyegezte meg.

Amerikai részről egyelőre nem hangzott el erre vonatkozó bejelentés, mint ahogy a venezuelai hatóságok sem közölték egyelőre, hogy Maduro ezek után miként, illetve milyen útvonalon kíván Kínába utazni.

Venezuela és az Egyesült Államok között évek óta feszültek a kapcsolatok. Három évvel ezelőtt mindkét ország hazarendelte a Washingtonban, illetve Caracasban akkreditált nagykövetét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.