Márciusban hunyt el

Maduro Chávez nevében kampányol Venezuelában

A márciusban rákbetegségben elhunyt Hugo Chávez volt államfő nevében kampányol a közelgő választás előtt Venezuelában Nicolás Maduro ideiglenes elnök.

2013.04.03 07:45MTI

Maduro - aki már Chávez elnökségének utolsó hónapjaiban az általa javasolt utódjelölt volt - helyi idő szerint kedden Barinas államban kezdte meg kampányát az április 14-én tartandó elnökválasztásra. 

A helyi televízióban meglehetősen magabiztosan nyilatkozott, azt hangoztatva: ő lesz Venezuela új elnöke, mert Hugo Chávez rendelkezett így. "A venezuelai nép meg fogja erősíteni ezt"- jelentette ki. Megkezdte kampányát az ellenzék jelöltje, Henrique Capriles is. Capriles - aki Chávez ellenfele volt a tavaly októberi elnökválasztáson, és a szavazatok 44 százalékát szerezte meg - a kelet-venezuelai Monegas államot kereste fel. 

Az ellenzéki elnökjelölt a venezuelaiakat a szavazáson való részvételre szólította fel. Az előzetes felmérések szerint Maduro a választás fő esélyese. A közvélemény-kutatások szerint mintegy 10 százalékponttal előzi meg ellenfelét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.