Legalább 26 ember vesztette életét

Öngyilkos merénylő robbantott egy iraki temetésen

Legalább 26 embert ölt meg Irakban egy temetésen robbantó öngyilkos merénylő. A sebesültek száma a egyes értesülések szerint megközelíti az ötvenet.

2013.09.14 17:28MTI

A merénylő akkor robbantotta fel magát, amikor a gyásznép éppen részvétét nyilvánította az elhunyt családjának. Az áldozatok jórészt a sabak vallási kisebbség tagjai voltak. Egyelőre nem tudni, hogy milyen szervezet áll a terrorcselekmény mögött, amely Moszul városától 20 kilométerre északra, egy faluban történt.

A mindössze néhány tízezer főt számláló vallási kisebbség szunnita terroristák gyakori célpontja Irakban. A kicsiny síita közösségnek már Szaddám Huszein egykori diktátor országlása idején is üldöztetésben volt része, és az elnök bukása óta sincs nyugta a támadások miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.