Los Angeles

Merénylettel fenyegetett, őrizetbe vették a repülőtér volt munkatársát

A 29 éves Nna Alpha Onuohát azután fogták el, hogy biztonsági riadót okozott a Los Angeles-i repülőtéren, ahol emiatt több terminált kiürítettek - írta közleményében a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

2013.09.11 17:44MTI

Őrizetbe vették a Los Angeles-i repülőtér egyik korábbi, biztonsági ellenőrként dolgozó munkatársát amiatt, hogy állítólag merénylettel fenyegette meg az Egyesült Államokat a 2001. szeptember 11-i terrortámadás évfordulóján - közölték a hatóságok szerdán.

A 29 éves Nna Alpha Onuohát azután fogták el, hogy biztonsági riadót okozott a Los Angeles-i repülőtéren, ahol emiatt több terminált kiürítettek - írta közleményében a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI).

A biztonsági ellenőrt nemrég felfüggesztette, majd elbocsátotta állásából a repülőtéren található közlekedésbiztonsági hivatal (TSA).

A Los Angeles-i rendőrség bombaszakértőket is kirendelt a helyszínre, miután Onuoha a repülőtéren, a TSA székhelyén hagyott egy korábbi kollégájának címzett csomagot. Miközben a kérdéses csomag ártalmatlannak bizonyult, a hatóságok találtak a belsejében egy nyolcoldalas levelet, amelyben a biztonsági ellenőr kifejezi megvetését az Egyesült Államok iránt.

Onuohát azzal is meggyanúsították, hogy kétszer felhívta a közlekedésbiztonsági hivatalt azzal az üzenettel: néhány terminált evakuálniuk kellene. "A terminálokat kiürítették a hatóságok, de nem találtak semmilyen fenyegetést" - közölte Laura Eimiller, az FBI szóvivője.

A rendőrség a gyanúsított lakását is átkutatta, ahol az egyik szekrényben találtak egy feljegyzést, amely megemlítette a szeptember 11-i évfordulót, és egy pontosabban nem körülhatárolt fenyegetést - tette hozzá a szóvivő.

A biztonsági ellenőrt később elfogták, és a nyomozás befejeződéséig őrizetben tartja az FBI.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.