Szeptember 11.

Erős robbanás Bengáziban, egy külügyminisztériumi épület előtt

Erős robbanás volt szerdán a líbiai Bengáziban, a külügyminisztérium egy ottani épülete előtt, és súlyos anyagi károkat okozott.

2013.09.11 08:14MTI

Feltehetőleg egy autóba rejtett pokolgép robbant. A detonáció lerombolta a minisztériumi épület egy nagy részét, és jelentős anyagi kárt okozott a líbiai központi bank közelben lévő épületében is - jelentette az AFP egyik fotóriportere a helyszínről. Egyelőre nem tudni, vannak-e áldozatai a detonációnak.

Ezen a napon van az Egyesült Államok ellen elkövetett két terrorista támadás évfordulója: azé a támadásé, amelyet 2001-ben követtek el magában az országban, és azé, amelyet tavaly éppen Bengáziban követtek el az amerikai konzulátus ellen.

A 2012-es támadásban meghalt az Egyesült Államok líbiai nagykövete és három másik amerikai diplomata. Bengázi volt a líbiai a forradalom egyik bölcsője.

Moammer Kadhafi líbiai vezető 2011. októberi bukása óta számos robbantást követtek el a városban, a volt rezsimet kiszolgáló bírókat, katonákat, rendőröket vettek célba különböző merényletekben, de támadások értek nyugati diplomatákat és érdekeltségeket is. Ezeket a merényeteket általában az iszlám szélsőségeseknek tulajdonítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.