Szeptember 11.

Washington biztonsági lépéseket tett a 9/11-es évforduló előtt

Washington elővigyázatossági lépéseket rendelt el külföldi létesítményei számára a 2001. szeptember 11-i terrortámadás 12. évfordulója előtt, hogy megvédje azokat egy esetleges újabb támadástól.

2013.09.11 07:14MTI
Fotó: MTI

A Fehér Ház közleménye szerint Barack Obama elnök (helyi idő szerint) kedden ismét találkozott belbiztonsági tanácsadójával, Lisa Monacóval, aki az elmúlt hónapokban számos megbeszélést szervezett annak érdekében, hogy garantálni tudják a biztonságot a háromezer ember halálát okozó, New York és Washington elleni támadások évfordulóján.

A Fehér Ház kiemelte, hogy a tavaly szeptember 11-én, a líbiai bengáziban lévő amerikai konzulátus ellen végrehajtott támadás odahaza is érzékelhetővé tette annak valóságát, hogy az Egyesült Államoknak milyen kihívásokkal kell szembenéznie a világban.

A támadás - amelynek következtében négy ember vesztette életét, köztük Christopher Stevens, az Egyesült Államok líbiai nagykövete - az első jelentések szerint egy Nyugat-ellenes tüntetésből indult ki. Később bebizonyosodott, hogy iszlám szélsőségeseknek az évfordulóhoz igazított, kitervelt terrorcselekményéről volt szó.

A kormányzat utóbb hónapokon át védekezni kényszerült a bengázi támadás kezelésével kapcsolatban, miután bírálói azt állították, hogy - Obama újraválasztási esélyeinek védelmében - szándékosan igyekezett kisebbíteni a támadásról kapott hírek jelentőségét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.