Emberi maradványokra bukkannak a mai napig

9/11: méteres Boeing-darabot találtak két ház közé ékelődve

A szeptember 11-i terrortámadásokból származó repülőgépdarabot találtak New Yorkban.

2013.04.27 06:27MTI

A 2011. szeptember 11-i egyesült államokbeli terrortámadásokhoz használt repülőgépek egyikének egy darabjára bukkantak New Yorkban, az egyik merénylet helyszínén, az egykori Világkereskedelmi Központ (WTC) közelében.

A szombati bejelentés szerint a másfél méter magas és közel egy méter széles futóműdarabot még szerdán fedezték fel két manhattani ház közé ékelődve, miközben az egyik épület műszaki állapotát ellenőrizték. A szerkezeten jól látható egy, a Boeing repülőgépeknél használt azonosítószám.

Mint egy rendőrségi szóvivő elmondta, minden valószínűség szerint a WTC ikertornyainak egyikébe csapódott repülőgép darabjáról van szó.

Az utasszállító gépeket terroristák szándékosan a tornyokba vezették, lerombolva azokat. A merényletben közel 3 ezer ember vesztette életét.

A majdnem tizenkét évvel ezelőtti merénylet áldozatainak azonosítása ma is tart, az elszállított romok között még idén is találtak emberi maradványokat.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.