Egy hónap alatt 800 áldozata van a merényleteknek

Súlyos merénylet Irakban egy mecsetnél

Öngyilkos merényletet követtek el szerda este egy bagdadi síita mecsetnél. A különböző források szerint a halálos áldozatok száma akár több tucat is lehet és sokan szenvedtek súlyos sérülést is.

2013.09.11 20:11MTI
Egy korábbi merénylet az országban (MTI)

A gépkocsiban rejtőzködő öngyilkos merénylő Kaszra északnyugati városrészben robbantotta fel magát az épület bejáratánál, az esti ima után. A támadó kiléte ismeretlen, de szunnita szélsőségesek szinte minden nap követnek el merényleteket Irakban a síiták ellen, akiket hitetleneknek tartanak.

Augusztusban mintegy 800-an vesztették életüket Irakban ilyen körülmények között. Több mint egyharmaduk Bagdadban halt meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.