Pokolgépes robbantások

Irak- Lemészároltak két családot, egyre több a merénylet

Lemészároltak két családot, az ország több pontján pedig pokolgépeket robbantottak Irakban, ahol egy nap alatt több mint 80 ember halt meg.

2013.09.04 14:32MTI
MTI

A Bagdadtól mintegy 40 kilométerre délre található - többségében szunniták által lakott - Latifíjah városban fegyveresek az éjszaka közepén otthonaikban rontottak rá két síita családra.

A támadásban a hatóságok szerint 16 embert - köztük hat gyereket, öt férfit és öt nőt - agyonlőttek, házaikat pedig felrobbantották. A vérfürdőt kilencen sérülésekkel élték túl.

A merénylet elkövetését egyelőre senki nem vállalta, az ilyen jellegű támadások azonban az al-Kaida iraki szárnyára jellemzőek.

A szerda reggeli órákban az Irak északi részén található Moszul városban öngyilkos merénylők egy rendőrségi épület ellen is merényletet hajtottak végre, a támadásban öt rendőr meghalt. Ezzel egy időben a Bagdadtól északra található Tarmijában öt járőr vesztette életét egy pokolgépes merénylet következtében.

Megfigyelők szerint a fékevesztett fegyveres terrorista támadások azt jelzik, hogy a belpolitikai bénultság és a szomszédos Szíriában zajló polgárháború miatt ismét kiéleződtek a vallási ellentétek a kisebbségben lévő szunniták és a többségben lévő síiták között.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.