A téma: Szíria

Kerry Genfben találkozik Szergej Lavrovval

John Kerry amerikai külügyminiszter csütörtökön Genfben találkozik Szergej Lavrovval.

2013.09.10 23:04MTI

A megbeszélések fő témája a szíriai helyzet lesz. Oroszország hétfőn javasolta, hogy megsemmisítés céljából helyezzék nemzetközi ellenőrzés alá a szíriai vegyi fegyvereket, amit Barack Obama amerikai elnök "potenciálisan pozitív fejleménynek", sőt, "potenciális áttörésnek" nevezett.

A két külügyminiszter kedden telefonon beszélt egymással, és Kerry bejelentette: várja, hogy Lavrov a nap folyamán átküldje neki a szíriai vegyi fegyverek nemzetközi ellenőrzés alá vonására vonatkozó orosz elképzeléseket, amelyeket az amerikai kormány tanulmányozni fog.

Obama elnök Szíriával kapcsolatban közép-európai idő szerint szerda hajnali 3-kor televíziós üzenetben fordul majd honfitársaihoz. Ebben az eredeti tervek szerint az amerikaiak támogatását kérte volna egy Szíria ellen intézendő amerikai katonai csapáshoz, de az elmúlt két nap fordulatai nyomán várhatóan kifejti majd álláspontját a diplomáciai megoldás lehetőségeiről is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.