A kezdeményezésnek csak így van értelme

Szíria - Putyin: az USA mondjon le az erőszak alkalmazásáról!

Vlagyimir Putyin felszólította az Egyesült Államokat, hogy mondjon le az erőszak alkalmazásáról Szíria ellen, mert szerinte csak így lehet szavatolni a szíriai vegyifegyver-arzenál nemzetközi felügyelet alá helyezéséről szóló kezdeményezés sikerét.

2013.09.10 19:45MTI

Az orosz államfő az állami televízióban elhangzott nyilatkozatában úgy fogalmazott: ennek (a kezdeményezésnek) csak akkor van értelme, ha az amerikai fél és mindazok, akik támogatják az Egyesült Államokat, lemondanak az erő alkalmazásáról.

Putyin ugyanakkor kifejezte reményét, hogy Szíria nemcsak vegyi fegyvereinek nemzetközi felügyelet alá helyezésébe egyezik bele, hanem ezt követően azok megsemmisítésébe is, ezen kívül csatlakozik a Vegyifegyver-tilalmi Egyezményhez.

Hozzáfűzte: Oroszország felelősségteljes döntésre számít Damaszkusz részéről. New Yorkban eközben bejelentették: az ENSZ Biztonsági Tanácsa helyi idő szerint 16 órakor (közép-európai idő szerint 22 órakor) Oroszország kérésére sürgősséggel rendkívüli tanácskozásra ül össze a zárt ajtók mögött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.