Tökölődés vagy óvatos diplomációa?

Szíria - Washington a BT-vel egyeztet az orosz javaslatról

Az amerikai kormány megbeszéléseket kezd az ENSZ Biztonsági Tanácsával arról az orosz javaslatról, hogy helyezzék nemzetközi ellenőrzés alá a szíriai vegyi fegyvereket - közölte kedden a Fehér Ház.

2013.09.10 18:34MTI
Bassár el-Aszad szíriai elnök interjút ad a CBS amerikai hírtelevízió riporterének

Barack Obama amerikai elnök nap folyamán telefonos eszmecserét folytatott Francois Hollande francia államfővel és David Cameron brit miniszterelnökkel az orosz javaslatról.

"Megállapodtak, hogy - Oroszországgal és Kínával konzultálva - szorosan együttműködnek abban, hogy megállapítsák azon orosz javaslat komolyságát és életképességét, miszerint az összes szíriai vegyi fegyvert és az azokkal kapcsolatos anyagokat helyezzék teljes egészében nemzetközi ellenőrzés alá, s így biztosítsák azok ellenőrizhető és érvényesíthető megsemmisítését" - hangzott a fehér házi közlemény.

"Ezek az erőfeszítések kedden kezdődnek meg az ENSZ-ben, és magukban foglalják majd egy lehetséges ENSZ BT-határozat elemeinek megvitatását is" - állt a dokumentumban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.