160-an őrizetben

Iszlámellenes, szélsőjobboldali tüntetés és ellentüntetés Londonban

Az Angol Védelmi Liga (EDL) szélsőjobboldali szervezet mintegy 500 tagja tüntetett egy olyan negyed közelében, ahol a nagy-britanniai muzulmánok egyik legnagyobb közössége él.

2013.09.08 07:51MTI

A brit rendőrség őrizetbe vett szombaton Londonban több mint 160 embert egy iszlámellenes demonstráción és egy ellentüntetésen.

Az Angol Védelmi Liga (EDL) szélsőjobboldali szervezet mintegy 500 tagja tüntetett egy olyan negyed közelében, ahol a nagy-britanniai muzulmánok egyik legnagyobb közössége él, valamint nem messze ettől a demonstrációtól tartottak egy rasszizmusellenes tüntetést, amelyen több ezren vettek részt.

Mintegy 3000 rendőr sorfalat állt az utcákon, hogy megakadályozza az EDL tagjait a Tower Hamlets nevű kerületbe való behatolásban, illetve azért, hogy az ellentüntetők is maradjanak azon a területen, amelyet megmozdulásukra kijelöltek a hatóságok. A rendőrség napközben őrizetbe vette az EDL 14 tagját a közrend megzavarásáért, kés vagy petárda birtoklásáért. Később pedig őrizetbe vettek körülbelül 150 ellentüntetőt, mert elhagyták a számukra kijelölt területet, és a Tower-híd felé tartottak, ahol az EDL menetelése véget ért. Az őrizetbe vettek magas száma ellenére nem volt súlyos összetűzés a demonstrációkon - közölte egy rendőrségi szóvivő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.