Oroszország figyelmeztet

Szíria: atomkatasztrófa veszélye?

Oroszország arra figyelmeztetett szerdán, hogy katasztrofális következményekkel járna, ha a Szíria elleni kilátásba helyezett csapásban rakétatalálat érné a Damaszkusz mellett lévő reaktort.

2013.09.05 02:16MTI

Az orosz külügyminisztérium felszólította a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségét, hogy sürgősen mérje fel ennek kockázatát, tekintettel az Egyesült Államok által mérlegelt katonai beavatkozásra, amellyel Szíria kormányát akarják megbüntetni egy állítólagos gáztámadás miatt. "Ha szándékosan vagy véletlenül találat érné a Damaszkusz közeli neutronforrás-reaktort, a következmények katasztrofálisak lennének" - hangoztatja a Moszkvában közzétett külügyi állásfoglalás.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.