Obama Svédországban tárgyal

Szíria - Obama: "politikai átmenet" szükséges

Szíriában "politikai átmenetre" van szükség, a polgárháború gyötrelmeit követően Bassár el-Aszad elnök nem lehet képes visszanyerni legitimitását - jelentette ki Barack Obama amerikai elnök szerdán Stockholmban.

2013.09.04 16:25MTI
MTI

Obama azt mondta, ő is aggódik az ellenzék egyes elemei - különösen az al-Kaidához közel álló csoportok -, illetve az ország területi integritása miatt, de ennek ellenére is kiállt egy katonai beavatkozás szükségessége mellett.

A sajtóértekezleten ismét leszögezte, hogy az esetleges amerikai beavatkozás, amelyet reményei szerint a Kongresszus is támogatni fog, korlátozott lesz, és a vegyi fegyverek újbóli bevetésének megakadályozására irányul majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.