Szenátusi meghallgatás

Kerry: szárazföldi erők nem vesznek részt a Szíria elleni katonai akcióban

A Szíria elleni katonai akcióban nem vesznek majd részt szárazföldi erők - jelentette ki a szenátus külügyi bizottságának meghallhatásán John Kerry amerikai külügyminiszter.

2013.09.03 23:01MTI

Kerry ezt azután szögezte le véglegesen, hogy előbb egyet nem értését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kongresszusi határozat eleve zárja ki a szárazföldi erők bevetésének lehetőségét. A miniszter eleinte úgy érvelt, hogy ez korlátozza az elnök rendelkezésére álló lehetséges eszközöket.

Az amerikai diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy az elnöknek "nem áll szándékában" szárazföldi egységeket bevetni, hogy Obama nem hadba lépésre kéri Amerikát, és hogy a támadás célja az Aszad-rezsim elrettentése a vegyi fegyverek bevetésétől, és az erre való képességének meggyengítése.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.