Be akar avatkozni!

A szíriai katonai beavatkozás mellett szólt a francia miniszterelnök

A szíriai katonai beavatkozás mellett emelt szót Jean-Marc Ayrault francia miniszterelnök a párizsi nemzetgyűlés szíriai konfliktussal kapcsolatos vitáján szerdán.

2013.09.04 18:05MTI
MTI

Ayrault szerint "a teljes térség békéje és biztonsága veszélybe kerülhetne", ha nem adnának arányos választ a damaszkuszi kormány által elkövetett augusztus 21-ei gáztámadásra.

"Igen, a szíriai válságra politikai, nem pedig katonai megoldást kell találni" - hangsúlyozta. "De nézzünk szembe a valósággal: ha nem adunk kemény választ a rezsim hasonló akcióira, végül nem lesz lehetőség a politikai rendezésre."

A francia kormányfő hozzátette: Párizs számít Európa és az Arab Liga támogatására egy fegyveres beavatkozás esetén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.