Több hasonlóság felmerült

Vandálok rongáltak meg egy izraeli kolostort

Vandálok összefirkáltak egy Jeruzsálem melletti kolostort, az eset hasonló a zsidó szélsőségesek által az utóbbi időben elkövetett cselekményekhez - közölte szerdán az izraeli rendőrség.

2013.08.21 12:25MTI

Luba Szamri, a rendőrség szóvivője elmondta, hogy kisebb károk keletkeztek a Bét-Gemál kolostor külső oldalán, amelyet valószínűleg gyújtóbomba okozott. A szóvivő közölte, hogy a tettesek kézre kerítésére vizsgálatot indítanak.

Az épület falára azt a már ismert félmondatot is felírták ("ez az ára"), amelyet korábban szélsőséges zsidó telepesek firkáltak mecsetekre, templomokra, békepárti izraeli szervezetek irodáira, sőt, izraeli laktanyára is, így tiltakozva az izraeli kormány "palesztinbarát" politikája ellen, illetve megtorlásul palesztinok Izrael-ellenes támadásaiért. Izraeli politikai vezetők elítélték a támadásokat.

A kolostor lakói hagyományosan jó kapcsolatokat ápolnak az izraeliekkel, akik a keresztény szerzetesek által készített kerámiák gyakori vásárlói.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.