Nagy kárt okoztak a vandálok Washingtonban

Zöld festékkel fröcskölték össze Lincoln elnök emlékművét

Washingtonban vandálok zöld festékkel fröcskölték össze a 16. amerikai elnök, Abraham Lincoln elnök emlékművét, ezért az emlékhelyet ideiglenesen be kellett zárni.

2013.07.26 17:27MTI

A vandál tettet éjjel fél kettő körül fedezték fel. A festék Lincoln szobrának lábán, a talapzaton és a mellette lévő oszlopon látható. Szavakat vagy jelképeket nem festettek a műre. 

A rendőrség elkezdte a biztonsági kamerák felvételeinek átvizsgálását, hogy kiszűrhesse a lehetséges tetteseket. 

Az 1922-ben átadott Lincoln Memorialt várhatóan még pénteken ismét megnyitják, miután a karbantartók eltüntetik a festéket. Az éjjel-nappal látogatható emlékművet minden évben több millióan keresik fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.