Tíz jelöléssel a lista élén a dráma

Spielberg Lincoln-filmje viheti el az idei BAFTA-díjat

Steven Spielberg Lincolnról szóló drámája kapta a legtöbb, tíz jelölést a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) díjaira szerdán.

2013.01.09 16:29MTI

Spielberg történelmi filmje, amelynek címszerepét Daniel Day-Lewis alakítja, a rabszolgaság eltörléséért küzdő Abraham Lincoln amerikai elnök portréját vázolja fel. A produkció többek között a legjobb film, színész, női és férfi mellékszereplő kategóriában nyerheti el a trófeát, de Spielberg nem lett jelölt a rendezésért.

A legjobb film kategória mezőnyébe a Lincoln mellett A nyomorultak, a Pi élete, Az Argo-akció és a Zero Dark Thirty jutott be. A legrangosabb brit filmdíjra kilenc-kilenc jelölést kapott Tom Hooper A nyomorultak musicalje és Ang Lee Pi élete című látványos hajótörés-története. A legfrissebb Bond-film, a 007 - Skyfall nyolc kategóriában esélyes a BAFTA-díjra.

Hét jelölést gyűjtött Ben Affleck iráni drámája, Az Argo-akció és hatot az Anna Karenina újabb feldolgozása Joe Wright rendezésében. Quentin Tarantino westernes bosszúfilmje, a Django elszabadul, valamint a Zero Dark Thirty című bin Laden-film öt-öt kategóriában versenghet.

A BAFTA-díjak átadását február 10-én rendezik meg Londonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.