Néopszerű lett a vandál videó

Szétverette a luxuskocsiját, mert berágott a szervizre

Kalapáccsal verette szét a luxusautóját egy kínai tulajdonos, miután annyira feldühödött az autó szervizelésével is foglalkozó kereskedőre, hogy így akarta felhívni a figyelmet a rossz kiszolgálásra.

2013.05.16 08:45MTI

Kalapács alá vitte 96 millió forintot érő luxusautóját egy dühödt kínai, de nem árverezni akarta, hanem szó szerint kalapácsütések sorjáztak a csillogó fekete Maseratira. A férfi azon húzta fel magát, hogy véleménye szerint az autója szervizelésével is foglalkozó csingtaói kereskedő nem úgy viselkedik az ügyfeleivel, ahogyan az elvárható lenne. De nemcsak a kiszolgálás minőségét, valamint a karbantartást kifogásolta, hanem az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor egy alkatrészt kellett cserélni az autójában, és a kereskedő egy vadonatúj árát számolta fel, miközben valójában egy régi darabot tett az elromlott helyébe.

A helyi média beszámolói szerint ezért a tulajdonos a csillogó járgányt leparkolta az épp most zajló 12. csingtaói nemzetközi autókiállítás közvetlen szomszédságába, és amikor kellő számú néző sereglett össze körülötte, néhány vállalkozó kedvű ifjoncnak hosszúnyelű kalapácsot adott a kezébe és még fizetett is nekik azért, hogy roncsot csináljanak a luxuskocsiból.



A végeredmény tökéletes lett, már ha az eredeti szándékot nézzük, mert az autónak betörtek az ablakai, a szélvédője és a lámpái, valamint jelentős károk keletkeztek a karosszériában: a hűtőrács és a motorháztető sem úszta meg törések nélkül. Az eseményről természetesen számtalan videófelvétel is készült, melyek aztán felkerültek a legnagyobb videómegosztó portálra, a tulajdonos által indított hivatalos mikroblog és a külön erre a látványosságra odacsődített sajtó képviselői mellett. A számos megosztást is figyelembe véve a videó néhány óra alatt máris több százezres nézettséget kapott.

A Vang családnéven emlegetett férfi mindazonáltal bevallotta, hogy az ötlet nem eredeti: 2011-ben látott egy felvételt, amelyen egy Lamborghini Gallardo tulajdonosa fejezte ki hasonló módon az elégedetlenségét a vásárolt autó miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.