Borzalmas a helyzet Kairóban

A Vatikán az egyiptomi helyzet rendezését szorgalmazza

A Vatikán az Egyiptomban kialakult "borzalmas helyzet" párbeszédes rendezését szeretné, az egyiptomi kopt ortodox egyház pedig az egyiptomi rendfenntartó erőket biztosította támogatásáról, elítélve a "terrorista cselekményeket".

2013.08.19 21:44MTI
MTI

Leonardo Sandri bíboros, a Vatikán Keleti Egyházak Kongregációjának prefektusa a Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában leszögezte: a Szentszék azt szeretné, ha az Egyiptomban kialakult rettenetes helyzetet a párbeszéd és a megbékélés útján sikerülne megoldani.

A katolikus főpap elfogadhatatlannak nevezte, hogy keresztény templomokat rongáltak meg az országban. Leszögezte: Egyiptom csak az emberi megbecsülés és a vallásszabadság szellemében lesz képes újjászületni. Egyetlen vallás sem szíthat háborút és az erőszakot - hangsúlyozta Sandri bíboros.

Az egyiptomi kopt ortodox egyház feje, II. Tavadrosz az Asianews hírportál által nyilvánosságra hozott közleményében azt szögezte le, hogy egyháza határozottan támogatja a rendfenntartó erőket, a hadsereget és az egyiptomi nép más intézményeit a "fegyveres erőszakot" alkalmazó "terrorista csoportokkal" szembeni fellépésükben. II. Tavadrosz elítélte azokat a "terrorcselekményeket", amelyek az állam és az egyházak békés viszonyát rombolják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.