Másképpen nem folytatná

Aszad biztos a felkelők elleni győzelmében

Egy csütörtöki nyilatkozata szerint Bassár el-Aszad szíriai elnök biztos a felkelők elleni győzelmében.

2013.08.01 09:45MTI

"Ha nem volnánk biztosak a győzelmünkben Szíriában, akkor nem lenne erőnk ellenállni és folytatni a harcot az agresszió ellen, amely több mint két éve folyik ellenünk" - jelentette ki az elnök üzenetében, amelyet a hadsereg napja alkalmából küldött a katonáknak.

A szíriai hadsereget 68 évvel ezelőtt alapították. "Nagyon bízom önökben, bízom abban, hogy teljesíteni tudják azt a nemzeti missziót, amely osztályrészül jutott önöknek. 

Rendkívüli bátorságról tesznek tanúbizonyságot a terrorizmus elleni harcban, és jó benyomást tesznek a világra azzal, hogy képesek ellenállni, szembe tudnak szállni a modern kor legnagyobb gonoszságával és legkegyetlenebb háborújával" - írta Aszad az üzenetben. Az elnökhöz hű erők az utóbbi időben több jelentős győzelmet arattak a felkelők ellen kulcsfontosságú frontokon, főleg a közép-szíriai Homsz tartományban és Damaszkusz környékén. 

A felkelés, majd polgárháború csaknem két és fél évvel ezelőtti kezdete óta több mint százezer ember halt meg Szíriában, és több millióan kényszerültek elhagyni az otthonukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.