Döbbenet

Több mint száz prostitúcióra kényszerített gyereket szabadítottak ki az USA-ban

A kiszabadított kis- és fiatalkorúak jórészt 13-16 évesek, könnyen manipulálhatóak, sokan közülük család nélkül, árvaházakban nevelkedtek.

2013.07.30 03:21MTI

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egy nagyszabású, országos akcióban kiszabadított 105 prostitúcióra kényszerített gyereket, és letartóztatott 150 kerítőt és futtatót - jelentették be hétfőn Washingtonban. A gyermekprostitúció ellen indított háromnapos razzia során az FBI kaszinókat, moteleket és út menti pihenőhelyeket kutatott át 76 városban és környékén, együttműködve az eltűnt vagy kizsákmányolt gyerekekkel foglalkozó országos központtal.

A kiszabadított kis- és fiatalkorúak jórészt 13-16 évesek, könnyen manipulálhatóak, sokan közülük család nélkül, árvaházakban nevelkedtek - mondta el egy sajtótájékoztatón Ronald Hosko, az FBI bűnügyi nyomozati igazgatója. A razzia rávilágít arra is, hogy amerikai gyerekeket adnak el nap mint nap szexuális használatra, sokszor az interneten keresztül - hívta fel a figyelmet John Ryan, az országos központ elnöke. Hosko szerint nyíltan meg kell vitatni a gyerekekkel való kereskedelem kérdését. - Meg kell kísérelni reflektorfénybe állítani ezt a bűncselekményt - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.