Riói világtalálkozó

Felejthetetlennek nevezte az elmúlt hetet a pápa

Az egyházfő a Rio de Janeiró-i Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón vett részt, és az egyhetes látogatást mintegy 3 millió fiatal jelenlétében ünnepi szentmisével zárta.

2013.07.29 08:29MTI
Fotó: MTI

Felejthetetlen hétnek nevezte brazíliai látogatását vasárnap este Ferenc pápa.

Az egyházfő a Rio de Janeiró-i Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón vett részt, és az egyhetes látogatást mintegy 3 millió fiatal jelenlétében ünnepi szentmisével zárta.

A riói nemzetközi repülőtéren elhangzott búcsúnyilatkozatában Ferenc pápa hangsúlyozta, hogy felejthetetlen hetet töltött a dél-amerikai országban, köszönetet mondott a vendéglátóknak és az ifjúsági világtalálkozó résztvevőinek.

A 76 éves egyházfő közvetlenül az indulás előtt hangsúlyozta azt is, hogy nehéz szívvel hagyja el az országot, amivel arra a nyitottságra, szívélyességre, vidámságra és lelkesedésre utalt, amit - mint fogalmazott - számos ember, illetve önkéntes részéről tapasztalt.

Nyilatkozatában Ferenc pápa kiemelte, hogy továbbra is rendkívül nagy reménnyel tekint a fiatalokra az egész világon. Jézus Krisztus a fiatalok révén készít elő új tavaszt a világ számára - jelentette ki az egyházfő, aki közép-európai idő szerint hétfő délelőtt érkezik vissza Rómába.

A vasárnap délelőtti szentmisén a pápa az evangélium széles körű hirdetése mellett emelt szót, és egyúttal bejelentette, hogy a következő találkozót 2016-ban Krakkóban tartják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.