Riói világtalálkozó

Fiatalokat gyóntatott a pápa Rióban

Ferenc pápa fiatalokat gyóntatott pénteken Rio de Janeiróban, a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón, és egy beszédében azt hangsúlyozta, hogy milyen fontos szerepe van az időseknek a család életében és a generációk közötti párbeszédben.

2013.07.26 23:30MTI
Fotó: MTI

"A gyerekek és az idősek építik a népek jövőjét. A gyerekek azért, mert előre viszik a történelmet, az idősek pedig azért, mert tovább adják életük tapasztalatát és bölcsességét. Ez a kapcsolat és a párbeszéd a generációk között kincs, amelyet meg kell őriznünk" - mondta az Úrangyala imán az egyházfő.

Ezt megelőzően a pápa a Quinta da Boa Vista parkba ment, ahol felállítottak ötven gyóntatófülkét, és papok fogadták bennük a világtalálkozó résztvevőit. Ferenc pápa maga is bekapcsolódott, és meggyóntatott öt fiatalt: három brazil és egy venezuelai fiút, valamint egy olasz lányt. Az egyházfő ezzel XVI. Benedek nyomába lépett, aki a 2011-es világtalálkozón Madridban gyóntatott fiatalokat.

A pápa ezután a brazil nagyváros érseki palotájához hajtatott a nyitott pápamobilon - a korábbi esős napokkal ellentétben pénteken sütött a nap - és magántalálkozón fogadott négy, börtönbüntetésre ítélt fiatalkorút. Erről többet nem közöltek.

Ezután következett az Úrangyala ima, amelyen a gyerekek és idősek szerepéről beszélt. Utána pedig az érseki palotában együtt ebédelt a világtalálkozó 12 résztvevőjével: kettő-kettővel minden kontinensről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.