Egyiptomi fordulat

Összecsaptak a tüntetők el-Manszúrában - halottak

Összetűztek Mohamed Murszi elűzött egyiptomi elnök hívei és ellenzői el-Manszúrában szombat hajnalban, hárman meghaltak, tízen megsebesültek.

2013.07.20 13:45MTI

Péntek este országszerte összesen több tízezren vettek részt azokon a tüntetéseken, amelyek Murszi támogatták a Muzulmán Testvériség mozgalom felhívására. A felvonulók azt követelték, hogy helyezzék vissza a hatalomba Murszit, akit a hadsereg mozdított el hivatalából a hónap elején.

A Nílus torkolatánál fekvő városban lezajlott zavargások halálos áldozatainak egyike egy 13 éves fiú, a másik kettő pedig nő.

Szemtanúk beszámolója szerint az összetűzésekben a tüntetők és az ellentüntetők köveket dobáltak és késekkel támadtak egymásra, de lőfegyverek is előkerültek.

A hadsereg komoly erőkkel készült a tüntetések ellenőrzésére és előre figyelmeztette a "különböző politikai csoportokat", hogy tartózkodjanak az erőszakos megmozdulásoktól. "Aki erőszakhoz folyamodik a pénteki tüntetéseken, az az életével játszik" - állt a fegyveres erők közleményében.

Murszi július 3-i elmozdítása óta már eléri a százat a tüntetések és zavargások halálos áldozatainak száma.

Adli Manszúr ideiglenes államfő ugyanakkor a nemzethez intézett első üzenetében a minap azt hangoztatta, hogy az új kormány a végsőkig elkötelezett a biztonság és a stabilitás mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.