Sínai-félsziget

Rendőröket lőttek le Egyiptom "törvényen kívüli" részén

Három rendőrt lőttek le ismeretlenek csütörtökre virradóra Egyiptom "törvényen kívüli" részén, a Sínai-félsziget északi területén.

2013.07.18 07:56MTI

Három különböző támadásról van szó, amelyek közül kettő a terület központjában, el-Arísban, egy pedig Sejk-Zuveitben történt. Az áldozatok egyike őrt állt egy rendőrőrsnél, egy másik pedig autóban ült szintén a hivatal előtt. A harmadikat otthonában ölték meg. 

A Sínai-félszigeten egyfajta törvényen kívüli állapot uralkodik a Hoszni Mubarak elnök bukásához vezető, 2011 eleji egyiptomi tüntetések óta. Az Izraelhez és a Gázai övezethez közeli térség radikális iszlamisták búvóhelye is, akik ottani támaszpontjaikról korábban Izrael ellen is támadásokat intéztek. 

Mióta a hónap elején Egyiptomban megbuktatták az iszlamisták által támogatott Mohamed Murszi államfőt, a félszigeten mindennapossá váltak a támadások a rendőrök és katonák ellen. Izrael a hét elején beleegyezett, hogy az egyiptomi hadsereg növelje a félszigeten tartózkodó erőit, az első erősítés meg is érkezett a térségbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.