Titkos adatgyűjtés

A tengeralatti kábelek adatforgalmát is figyeli az NSA

Az óceánok fenekére lefektetett optikai kábelek adatforgalmát is megfigyeli az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA).

2013.07.10 19:42MTI

A The Washington Post weboldalán közzétette az NSA egy titkos powerpoint-ábráját, amelyből kiderült, hogy az elektronikus hírszerzésre szakosodott szolgálat az Egyesült Államok területén kívül tartózkodó külföldiek adatforgalmát kétfajta módszerrel figyeli meg.

Az NSA egyfelől, a PRISM fedőnevű program keretében, azokra az információkra összpontosít, amelyet az amerikai webszolgáltatók titokban juttatnak el hozzá, másfelől pedig, Upstream kódnév alatt, az üvegszálas kábeleken és infrastruktúrán átáramló adatfolyamot ellenőrzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.