Simi Valley

Függetlenség napi tűzijáték: többen is megsérültek Kaliforniában - VIDEÓ

Legalább tizennégy ember megsérült csütörtökön az amerikai függetlenség napja (július 4.) alkalmából tartott tűzijátékban az Egyesült Államokban, Los Angelestől északnyugatra.

2013.07.05 11:00MTI
Forrás: youtube.com

Az eset a kaliforniai Simi Valley város egyik parkjában történt. A The Los Angeles Times című lap internetes oldalán idézett egy szemtanút, aki a helyi tévében azt mondta: a petárdák ahelyett, hogy a levegőbe emelkedtek volna, a tömegbe csapódtak. Az emberek sikoltozni kezdtek. Sokan a környékbeli bokrokban kerestek menedéket.

John Parks rendőrparancsnok arról számolt be, hogy a tűzijátékra több ezren voltak kíváncsiak. A petárdák véletlenszerűen léptek működésbe, aminek következtében legalább 14 ember megsérült. A tűzoltók külön helyet alakítottak ki a parkban, ahol a különböző repülő törmelékek miatt megsérült embereket ellátták, másokat kórházba szállítottak.

A függetlenség napja alkalmából Egyesült Államok-szerte tartottak nagyszabású programokat. Az Arizona állambeli Prescottban a múlt hétvégén a bozóttüzek oltásában meghalt 19 tűzoltóra is emlékeztek a tűzijátékkal. New Yorkban 40 ezer petárdát indítottak a Hudson folyón úszó négy uszályról.

Bostonban most először volt jelentősebb közösségi rendezvény azóta, hogy a városban szervezett maratoni futóversenyen pokolgépes merényletben hárman meghaltak, százak pedig megsebesültek áprilisban. Philadelphiában, Washingtonban és New Orleansban hatalmas koncerteken emlékeztek meg a függetlenség napjáról.

Az ünnepre - nyolc hónapos szünetet követően - megnyitották a New York-i Szabadság-szobrot, amelyet egy hosszabb felújítást követően tavaly október 28-án egy napra már megnyitottak, de a pusztító Sandy vihar miatt gyorsan újra be is zártak. A természeti csapás nem okozott kárt a szoborban, de a környéke súlyosan megrongálódott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.