Egyiptomi fordulat

Tűzijáték a Tahrír téren: a hadsereg megbuktatta az elnököt - videó!

Egyiptomban a hadsereg megbuktatta Mohamed Murszi elnököt, és felfüggesztette az alkotmányt szerda este.

2013.07.03 21:59MTI

Ideiglenes államfőnek az alkotmánybíróság elnökét nevezték ki - jelentette be Abdel-Fattah esz-Szíszi tábornok, a hadsereg parancsnoka a televízióban.

Egyiptomban szakértői kormány alakul, és egy bizottság felülvizsgálja az iszlamista alkotmányt. Egy átmeneti időszak után előre hozott elnökválasztást tartanak.

A hadsereg és a rendőrség fellép minden erőszakos cselekménnyel szemben - közölte a hadsereg parancsnoka.

A politikai jövő "menetrendjét" politikai és vallási vezetők dolgozták ki az ifjúsági mozgalom képviselőinek bevonásával. A kairói Tahrír téren összegyűlt több százezer ember üdvrivalgásban tört ki a bejelentés hallatán. A tüntetők tűzijátékkal ünnepeltek.

Mohamed Murszi, a hadsereg által megbuktatott egyiptomi elnök békés ellenállásra szólította fel híveit az "államcsínnyel" szemben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.