Kairóban

Egyre forróbb a helyzet: katonák zárták körül Murszi irodáját

Katonák zárták körül szerda este Kairóban azt a laktanyát, ahol Mohamed Murszi egyiptomi államfő egyik irodája van. Az elnök híveinek gyűléseinél páncélosok vonultak fel.

2013.07.03 19:52MTI

A hadsereg a laktanyát szögesdróttal vette körül, és lezárt minden oda vezető utat is. Úgy tudni, hogy Murszi a nap folyamán az épületben dolgozott. Csapatokat, valamint több tucat páncélozott járművet vezényeltek ki a városnak azokra a pontjaira is, ahol iszlamista tüntetők tízezrei készülődnek az elnök támogatására. Nagy létszámban, teljes harci felszerelésben kivonult katonaság őrzi a legfontosabb hidakat és közlekedési csomópontokat is. 

A hadsereg nemcsak Kairóba, hanem Alexandriában és más városokban is csapatokat vezénylet az utcákra. A Tahrír téren százezrek várnak a fegyveres erők bejelentésére arról, hogy milyen eredményre jutottak a tárgyalásokon az ellenzék fő erejével és más politikai, vallási és ifjúsági szerveződésekkel. Az ultimátum határideje már több órája letelt, de a közlemény még nem jelent meg. 

Egy meg nem erősített orosz értesülés szerint Mohamed Murszi már házi őrizetben van, és a nap folyamán őrizetbe vették Mohammed Badiát, a Muzulmán Testvériség legfelsőbb vezetőjét is, akit Egyiptom északnyugati részén, Mersza-Matrúhban fogtak el, Kairóba szállították, és biztonságos helyen őrzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.