Megáradt folyón ível át

Összeroppant egy vasúti híd Kanadában, rajta: olajszállító vagonok - VIDEÓ!

A baleset a dél-kanadai Calgary közelében, a Bow folyón átívelő hídon történt. Az öt tartálykocsi kisiklott az összecsuklott a hídon, de nem esett a folyóba, és olaj sem szivárog belőlük.

2013.06.28 09:15MTI
Forrás: youtube.com

Összeroppant egy megáradt folyón átívelő vasúti híd a rajta áthaladó szerelvény súlya alatt csütörtökön Kanadában, a félig vízbe rogyott építményen öt olajszállító tartálykocsi maradt.

A baleset a dél-kanadai Calgary közelében, a Bow folyón átívelő hídon történt. Az öt tartálykocsi kisiklott az összecsuklott a hídon, de nem esett a folyóba, és olaj sem szivárog belőlük. A tűzoltók megpróbálják kiszivattyúzni a gyúlékony és mérgező anyagot, és elővigyázatosságból olajfogó gátakat helyeznek el a folyón.

A hatóságok attól tartanak, hogy kisiklott vagonok a megáradt folyóba zuhannak, súlyos környezetszennyezést okozva. Minden egyes vagonban 36 tonna finomított olaj van.

Több környékbeli település ebből a folyóból nyeri az ivóvizet.

Amióta áradni kezdett a Bow, a közlekedésbiztonsági hatóságok 18-szor vizsgálták meg a híd állapotát, de a pillérek víz alatti részét nem nézték.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.