A bevételi oldal nem teljesül?

Fidesz: az ősszel összeroppanhat a Munkaerőpiaci Alap

A Fidesz szerint az ősszel össze fog roppanni a Munkaerőpiaci Alap, ha a jelenlegi tendencia folytatódik: a bevételi oldal nem teljesül, a kiadási oldalról ugyanakkor óriási a kiáramlás.

2009.07.25 15:40MTI

Ha összeroppan az alap, finanszírozhatatlanná válnak azok a támogatások, amelyek a munkaerőpiacot segítik - mondta Czomba Sándor, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón. A pályakezdők álláslehetőségeiről szólva az ellenzéki párt szakpolitikusa úgy fogalmazott: "A korábbi miniszterelnök azt javasolta, hogy el lehet innen menni; a mostani nem mond ilyet, csak éppen nem tesz semmit a pályakezdő fiatalok érdekében".

Kijelentette, a Fidesz arra készül, hogy visszaadja a pályájuk elején állóknak a hitet: van értelme Magyarországon élni és dolgozni. Véleménye szerint a pályakezdők helyben járnak, hiszen ha túlképzettek, az a baj, ha pedig alulképzettek, akkor az.

Czomba Sándor tájékoztatóján több adatra is hivatkozott a munkanélküliek számának növekedéséről. Példaként említette egy állásportál felmérését, amely szerint drasztikusan megnőtt a munkanélküliek száma a 45 év felettiek között. Ezzel szemben - mutatott rá a fideszes politikus - Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára a szerdai kormányszóvivői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a régióban egyedül Magyarországon javul tendenciózusan a foglalkoztatási helyzet, csökken a regisztrált álláskeresők száma, csökken a munkanélküliségi ráta, a foglalkoztatottak létszáma pedig emelkedik.

"Hazugság, hazugság és hazugság"
- fogalmazott erre reagálva, és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatait idézve Czomba Sándor. A KSH június végi közlése szerint 2009. március-májusban a munkanélküliségi ráta 9,8 százalék, ami 2,1 százalékponttal volt magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Az ellenzéki párt képviselője ezzel összefüggésben felszólította a kormányzatot, fejezzék be a szemfényvesztést, és a valódi problémákkal foglalkozzanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.