Füttykoncert fogadta

Kifütyülték Zsófia királynét egy madridi operaesten

Fütyüléssel fogadta a közönség Zsófia spanyol királynét a Teatro Real operaházban, így nyilvánították ki nemtetszésüket a zenerajongók a spanyol kormány kulturális területet érintő megszorításai ellen.

2013.06.23 19:42MTI

Vasárnapi médiabeszámolók szerint a füttykoncert nem közvetlenül Zsófia királynénak szólt, hanem José Ignacio oktatási és kulturális miniszternek, aki szintén egy koncerten vett részt ugyanott.

A spanyol takarékossági intézkedések különösen súlyosan érintik a kultúra területét. Az állami támogatások mértékét jelentősen lefaragták, emellett a kormányzat megemelte a mozi- és koncertjegyek után fizetendő forgalmi adót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.