Porckorongsérvvel műtötték a spanyol királyt

Gyorsabban gyógyul János Károly, mint várták

Három hónapja műtötték meg porckorongsérv miatt János Károly spanyol királyt, aki az orvosok várakozásainál sokkal jobb ütemben gyógyul, már a mankóra is csak a biztonság kedvéért van szüksége.

2013.06.03 08:29MTI

A vártnál gyorsabban gyógyul hátoperációjából János Károly spanyol király, akit három hónapja műtöttek meg porckorongsérve miatt.

"Mindannyian elégedettek vagyunk a gyógyulási folyamatban eddig elért csodálatos fejlődéssel" - utalt a 75 éves uralkodó javuló állapotára Manuel de la Torre idegsebész, aki március elején operálta meg a spanyol királyt.

A spanyol EFE hírügynökségnek adott interjúban az orvos elmondta, hogy a királynak már nincsenek fájdalmai, csak elővigyázatosságból használ még mindig mankót járás közben. "Nem szeretnénk megkockáztatni, hogy a gyógyulás folyamatát egy esés hátráltassa" - tette hozzá az idegsebész.

Fotó: MTI


János Károlynak a márciusi volt a hetedik műtétje három év alatt. A beavatkozás előtt is már mankóval járt, az orvosok szerint két és hat hónap közötti időre van szüksége a teljes felépüléshez.

A király tüdejéből 2010 májusában jóindulatú daganatot távolítottak el, 2012 áprilisában csípőprotézist kapott, mert előzőleg Botswanában elefántvadászaton elesett és eltört a csípője. A válság közepette tett költséges utazás kiváltotta botrány miatt bocsánatkérésre kényszerült, amit spanyol uralkodó addig még soha sem tett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.