Szünetel az áramszolgáltatás a fővárosban

Földrengéssorozat rázta meg Nicaraguát és Mexikót

A legerősebb rengést még szombaton mérték Nicaraguában, ahol a földmozgás erőssége a Richter-skála szerint 6,5 fokos volt. Néhány órával később Mexikóban a Richter-skála szerint 6-os erősségű földlökést mértek.

2013.06.16 10:13MTI
Fotó: earthquake-report.com

Földrengéssorozat rázta meg szombaton, majd vasárnap kora reggel Nicaragua és Mexikó nyugati részét.

A legerősebb rengést még szombaton mérték Nicaraguában, ahol a földmozgás erőssége a Richter-skála szerint 6,5 fokos volt. Néhány órával később Mexikóban a Richter-skála szerint 6-os erősségű földlökést mértek. Közel tucatnyi utórezgés követte a földmozgásokat, ezek legerősebbike a Richter-skála szerint 5,3 fokos volt.

Nicaraguában épületekben keletkeztek kisebb károk, egy 81 éves áldozat feltehetően szívinfarktusban hunyt el. Mexikóvárosban a földrengés kárt tett az áramszolgáltató hálózatokban.

Az amerikai földrengésjelző szolgálat szerint vasárnap hajnalban a Richter-skála szerint 5,8 fokos erősségű földrengés volt Mexikóban. A földmozgás epicentruma a fővárostól 122 kilométerre délre, 54 kilométer mélységben volt. Miguel Angel Mancera, Mexikóváros polgármestere a Twitteren közzétett üzenetében azt írta, hogy nincsenek anyagi károkról szóló jelentések, ám az áramszolgáltatás a főváros egy részén megszűnt.

Rengett a Föld rendesen - Fotó: earthquake-report.com


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.