Nem oszt, nem szoroz a választás?

Izrael: Irán célja továbbra is Izrael elpusztítása

Bárki is lesz Mahmúd Ahmadinezsád utódja, teljhatalommal fogja vezetni az országot, arra törekedve, hogy Irán atomhatalommá váljon - hangsúlyozta Netanjahu.

2013.06.13 02:36MTI

Az iráni elnökválasztás eredménye nem fogja megváltoztatni annak az országnak a politikáját, amelynek célja továbbra is Izrael elpusztítása és az atomfegyver kifejlesztése lesz - vélekedett szerdán Varsóban Benjámin Netanjahu. A lengyelországi látogatáson tartózkodó izraeli kormányfő lengyel kollégájával, Donald Tuskkal közösen tartott sajtóértekezleten kifejtette: bármilyen eredménnyel is végződjön a pénteken tartandó elnökválasztás Iránban, az nem fog változtatni az ország politikáján.

Bárki is lesz Mahmúd Ahmadinezsád utódja, teljhatalommal fogja vezetni az országot, arra törekedve, hogy Irán atomhatalommá váljon - hangsúlyozta Netanjahu. Olyan rendszerről van szó - mondta -, amely az egész világon támogatja a terrorizmust, aktívan vesz részt a szíriai nép irtásában, nagy hatótávolságú rakétákat fejleszt, amelyek elérhetik az Egyesült Államokat is, és atompotenciált épít ki, hogy elpusztítsa Izraelt. Netanjahu szerint nem elegendőek a puszta szankciók Teheránnal szemben, hanem hihető katonai fenyegetésre van szükség.

Iránnak meg kell értenie, hogy nem viheti véghez tervezett nukleáris programját - szögezte le az izraeli miniszterelnök. Benjámin Netanjahu lengyelországi látogatásán részt vesz egy új auschwitzi kiállítási pavilon megnyitóján is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.