A történelem ismétli önmagát

Netanjahu szerint Izrael csak magára számíthat

Az izraeli miniszterelnök szerint az osztrák békefenntartók kivonulása a Golán-fennsíkról azt jelenti, hogy Izrael csak magára számíthat a biztonsága védelmében.

2013.06.09 23:15MTI

Benjámin Netanjahu erről vasárnap, a heti szokásos kormányülésen beszélt. "Az ENSZ-erők szétmorzsolódása aláhúzza azt a tényt, hogy Izrael nem hagyhatja a biztonságát a nemzetközi erők kezében" - mondta.

Ausztria csütörtökön jelentette be, hogy kivonja katonáit az ENSZ-misszióból a szíriai helyzet romlása miatt.

Netanjahu azt is hangsúlyozta, hogy Izrael nem sodródik bele a szíriai polgárháborúba, "amíg nem lőnek rá". A helyzetről a hét végén beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, és megvitatja a kérdést John Kerry amerikai külügyminiszterrel is, akit kedden várnak Jeruzsálembe.

A miniszterelnök elhatárolódott kormány egyik tagjától, aki szombaton azt mondta egy rádióadásban, hogy Izrael nem fogadja el a leendő palesztin állam határaként az 1967-es határokat. Danni Danon védelmi miniszterhelyettes azt is kétségbe vonta, hogy a kormány komolyan gondol egy megállapodást a palesztin állam létrehozásáról.

Netanjahu azt mondta, hogy Kerryvel tárgyalni fog a palesztinokkal kötendő békemegállapodásról is. "Ez a megállapodás egy demilitarizált palesztin államról fog szólni, amely elismeri Izraelt, és erős biztonsági rendelkezésekre fog támaszkodni" - mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.