Amerikai szolgálaton keresztül

Titkos adatgyűjtés - a brit kormány keze is benne lehet

A brit kormány kommunikációs figyelőszolgálata (GCHQ) is titkos információgyűjtést folytat a világ legnagyobb internetszolgáltatóinál, a hasonló megfigyelési tevékenység céljából indított amerikai titkosszolgálati programhoz kapcsolódva - írta online kiadásában pénteken a The Guardian.

2013.06.07 20:42MTI

A vezető baloldali brit lap által megszerzett dokumentumok arra vallanak, hogy a brit lehallgató szolgálatnak már legalább három éve, 2010 júniusa óta van hozzáférése az elektronikus hírszerzésre szakosodott amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) és a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) PRISM kódnevű, bírósági végzéssel jóváhagyott programjához. 

A program létéről előző nap közölt egybehangzó értesüléseket a The Guardian és a The Washington Post című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.