"Létfontosságú"

Washington csak "az ország védelmében" gyűjti a telefonos adatokat

Washington csütörtökön elismerte, hogy telefonhívásokra vonatkozó adatok tömegét gyűjti be legkevesebb egy szolgáltatótól. Az indoklás szerint az eljárás "létfontosságú eszköz az ország védelmében, az USAellen irányuló terrorfenyegetések" megfékezésére.

2013.06.06 17:14MTI

Egy, a médiának névtelenül nyilatkozó vezető amerikai kormányzati tisztségviselő rámutatott, hogy a vonatkozó bírósági utasítás kizárólag az olyan adatokra vonatkozik, mint amilyen a hívott telefonszám, a hívások hossza, és nem terjed ki az előfizetők kilétére és a beszélgetések tartalmára. 

A beismerést megelőzően a The Guardian című brit napilap, majd az amerikai média ismertette azt a titkos bírósági utasítást, amelynek értelmében a Verizon amerikai telekommunikációs cég telefonhívásokra vonatkozó adatok millióit adta át az elektronikus megfigyelésre szakosodott Nemzetbiztonsági Ügynökségnek (NSA).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.