Pénzbüntetés

Börtönbe csempészte a mobiltelefonokat

A bíróság rögzítette: a munkáltatási felügyelő megszegte a szabadságvesztés és az előzetes letartóztatás végrehajtásának szabályairól szóló rendeletben foglaltakat.

2013.04.30 19:14MTI

Kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés miatt 160 ezer forint pénzbüntetésre ítélt kedden jogerősen a Budapest Környéki Törvényszék egy férfit, aki a Váci Fegyház és Börtönben töltött szabadságvesztése alatt mobiltelefonokat csempészett az intézetbe.

A bíróságnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az ügyben két embert vádoltak meg hivatali bűncselekménnyel, az ügy elsőrendű vádlottjának eljárását a bíróság elkülönítette, a másodrendű vádlott esetében viszont jogerős ítéletet hozott.

A bíróság ismertette: N. Tamás Péter a Váci Fegyház és Börtönben töltötte jogerős szabadságvesztését, a fogvatartottakat foglalkoztató kft. fémtechnológiai üzemében dolgozott esztergályosként. A férfi 2008 nyarán fogvatartottak megrendelésére megszervezte a jogszabály és a házirend alapján tiltott tárgynak minősülő mobiltelefonok bejuttatását az intézetbe.

A vádlott megkérte a fémtechnológiai üzemben dolgozó munkáltatási felügyelőt, aki a börtön polgári alkalmazottja volt, hogy az intézeten kívül megszerzett négy mobiltelefont juttassa be az üzembe, és adja át neki. A munkáltatási felügyelő ezért telefononként ötezer forintot kapott.

N. Tamás korábbi fogvatartott-társát és külső kapcsolattartóját kérte meg, hogy a folyószámlájáról utalja át a pénzt a munkáltatási felügyelő bankszámlájára - ez 2008 júniusában meg is történt.

A férfi, miután a mobiltelefonokat átvette, elrejtette, majd eljuttatta más körletekbe.

A bíróság rögzítette: a munkáltatási felügyelő megszegte a szabadságvesztés és az előzetes letartóztatás végrehajtásának szabályairól szóló rendeletben foglaltakat, mivel olyan tárgyak intézetbe juttatásához nyújtott segítséget, amelyeket a fogvatartottak nem tarthatnak maguknál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.