3 éve várt a donorra, aztán nem lehetett elérni

Elbukta a veseátültetést, mert lemerült a telefonja

Lekésett az évek óta várt veseátültetésről egy férfi, mert épp akkor merült le a mobiltelefonja, amikor végre sikerült a lehető legtökéletesebb donort megtalálni a számára.

2013.05.08 09:44ma.hu

Súlyos állapotba került egy svájci vesebeteg férfi azután, hogy lekéste a saját transzplantációs műtétjét - a mobiltelefonja volt a hibás, lemerült az akkumulátora. A 34 éves Markus Strebel három évvel ezelőtt került fel a szervre várók listájára, állapota miatt már hetente háromszor szorul dialízisre, ezért érthető, hogy mennyire várta már, hogy találjanak egy számára alkalmas vesét. Aztán a sorsdöntő napon a kórház egész egyszerűen képtelen volt őt elérni.

Még a helyi rádióban és televízióban is felhívást tettek közzé, hogy azonnal vegye fel a kapcsolatot a kórházzal, de Markus épp dolgozott, ezért egyiket sem hallotta - írta az austriantimes.at című osztrák hírhonlap. A telefonján viszont azért nem tudták felhívni, mert mint kiderült, aznap a férfi annyi hívást kapott a munkájából kifolyólag, hogy teljesen lemerült az akkumulátora és nem volt lehetősége feltölteni.

Fotó: freedigitalphotos.net


"Képtelen vagyok elhinni, soha nem volt még a mobiltelefonom nálam úgy, hogy ne lett volna teljesen feltöltve, de aznap egy csomó hívásom volt és lemerült a készülék. Később, mikor bekapcsoltam, az összes üzenetet megkaptam, de addigra már túl késő volt" - panaszolta a férfi. Az átültetésre váró szerveknél a donorból kivétel és az új testbe történő beültetés között csupán néhány óra telhet el, hogy még legyen esély az újraindulásra és ne történjen szövetkárosodás sem.

Marcus most visszakerült a szervre várók listájára, az Aarauban lévő kórház professzora, Andreas Bock pedig reméli, hogy az egyre súlyosabb állapotú betegnek mielőbb sikerül egy új, minden szempontból a lehető legtökéletesebben egyező vesét találni, mert a dialízis csak ideig-óráig képes megfelelő állapotban tartani. "Reméljük, hogy legközelebb sikerül elérni őt" - mondta a professzor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.