Egy 34 éves lelőtt férfi karjait kapta meg

Kettős karátültetést hajtottak végre Mexikóban

Latin-Amerikában elsőként hajtottak végre kettős karátültetést egy mexikói férfin, akinek karjait - mivel súlyosan megégtek áramütés következtében - korábban amputálni kellett.

2012.06.08 10:40MTI

Az 52 éves, kétgyermekes Gabriel Granados - akinek karjait könyökhajlat alatt kellett amputálni - a transzplantáció során egy 34 éves lelőtt férfi karjait kapta meg - idézte fel a csütörtöki sajtótájékoztatón Martin Iglesias, a beavatkozást végző műtéti csapat vezetője.

Granados a sajtótájékoztatón elmondta, hogy "szörnyű" volt a transzplantáció, de most már kezdi érezni új kezeit. "Csodálatos, hogy miután egy ideig kéz nélkül voltam, hirtelen új kezeket látok" - osztotta meg érzéseit Granados, aki a mexikóvárosi ügyészi hivatal pénzügyi részlegének munkatársa.

Maga a műtét még május elején zajlott, a pácienst csütörtökön engedték ki a kórházból.

A karjai elvesztéséhez vezető balesetet 2011 januárjában szenvedte el a férfi, amikor kerítést építő munkások utasítása közben áramütést kapott, és karjai súlyosan megégtek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.