Svéd orvosok érdeme

Elképesztő: anya-lánya méhátültetéseket hajtottak végre - sikeresen

A világon elsőként hajtottak végre anya és lánya között méhátültetéseket "komplikációk nélkül" - jelentették be kedden svéd orvosok.

2012.09.18 14:18MTI
freedigitalphotos.net

A Göteborgi Egyetem specialistái elmondták, hogy két nő kapott méhet édesanyjától a szeptember 15-én és 16-án végrehajtott beavatkozások alkalmával.

Az egyetem szerint az egyik befogadó nő méhét sok évvel ezelőtt méhnyakrák miatt távolították el, míg a másik nő méh nélkül született. Mindketten a harmincas éveikben járnak.

"Mind a ketten jól vannak, bár fáradtak a műtét után. Az adományozó anyák már sétálgatnak, és néhány napon belül hazaengedjük őket a kórházból" - mondta el a műtéti csapatot vezető Mats Brannstrom.

Tavaly török orvosok számoltak be arról, hogy végrehajtották az első sikeres méhátültetést, amelyben egy elhunyt donor méhét kapta meg a befogadó fiatal nő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.