Telefonon egyeztettek Obamával

Bostoni robbantás - Putyin részvétét fejezte ki

Részvétét fejezte ki telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnök a bostoni robbantásokkal kapcsolatban amerikai kollégájának.

2013.04.20 09:04MTI

Barack Obama a beszélgetésben nagyra értékelte Oroszország tevékeny közreműködését a terrorizmus elleni harcban. A közlemény szerint a két elnök egyetértett abban, hogy országaik továbbra is folytatják az együttműködést e téren. 

A CNN szerint a bostoni robbantás két feltételezett elkövetője csecsen származású. Egy Csecsenföldhöz közeli orosz régióból származnak, és legalább egy éve élnek az Egyesült Államokban. A merénylet fő gyanúsítottja, Tamerlán Carnajev a nagy erőkkel folytatott rendőrségi hajszában pénteken életét vesztette. 

Öccsét, Dzsohar Carnajevet egy nappal később fogta el a hatóság. Ramzan Kadirov csecsen vezető szóvivője pénteken úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a Carnajev család sok évvel ezelőtt Dagesztánba, majd Kazahsztánba költözött, ahonnan hosszú tartózkodás után az Egyesült Államokba emigrált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.