Az ország vezetőivel találkozott

Károly herceg Romániába látogatott

Traian Basescu román köztársasági elnökkel és Victor Ponta miniszterelnökkel találkozott hétfőn a román fővárosban magánlátogatáson tartózkodó Károly herceg.

2013.06.03 18:04MTI

Az elnöki hivatal közleménye szerint Károly herceg elmondta, mindig meghatódik attól a melegségtől és szeretettől, amellyel romániai látogatásai során fogadják. 

Victor Ponta kormányfő a Művészeti Gyűjtemények Múzeumában találkozott a brit trónörökössel. Mint megjegyezte, az általa javasolt helyszín elfogadásával Károly herceg is hozzájárult a múzeumban őrzött műalkotások népszerűsítéséhez.

Victor Ponta azért is fontosnak tartotta a múzeumi találkozást, mert - mint valószínűsítette - a walesi herceg ez alkalommal láthatta először a román festészet nagyjainak, Nicolae Grigorescunak, Nicolae Tonitzának, Gheorghe Petrascunak és másoknak az alkotásait. 

Károly herceg csütörtökön érkezett Székelyföldre, ahol Miklósváron Kálnoky Tibor gróf vendége volt, majd az ősei által alapított Zalánpatakon, a több falusi házat magába foglaló birtokán lazított.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.