General

Károly herceget ötcsillagos tábornokká léptette elő II. Erzsébet

A brit hadsereg legmagasabb, ötcsillagos tábornoki címét kapta meg Károly herceg, akit édesanyja, II. Erzsébet királynő léptetett elő.

2012.06.17 06:50MTI

Az uralkodó tábornaggyá, flottaadmirálissá és a királyi légierő marsalljává nevezte ki elsőszülöttjét pénteken este. II. Erzsébet hivatalos születésnapi ünnepsége részeként kitüntetéseket is átadott.

A 63 éves trónörökös herceg az 1970-es években a brit tengerészgyalogság és a légierő kötelékében szolgált, fiai, Vilmos és Harry hercegek is követték példáját.

A brit uralkodóháznak mindössze két tagja visel hasonlóan magas rangot: II. Erzsébet férje, Fülöp edinburgh-i herceg, aki mindhárom fegyvernem legmagasabb címének birtokosa, valamint Edward kenti herceg, a királynő unokafivére, aki tábornagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.