Fél éven át vett magánórákat

Károly herceg: "arabul tanulok, de az egyik fülemen be, a másikon ki"

Károly herceg nemrég Katarba látogatott, ahol be akarta mutatni az arabtudását az egybegyűlteknek, de végül zavartan beismerte, hogy nem megy könnyen a nyelvtanulás: az egyik fülén be, a másikon ki.

2013.03.14 12:43ma.hu

Közel-keleti körúton jár Károly herceg, de a protokolláris események közepette azért sikerült a beszédeibe némi lazaságot is belecsempésznie - noha rá ez ritkán jellemző, ellentétben a vicces be- és kiszólásai miatt rendre zavart okozó apjával, Fülöp herceggel. Persze vélhetően most sem a humorérzékét akarta megcsillantani, inkább dicsekedni szeretett volna a katari szálloda recepcióján, hogy már hat hónapja foglalkozik az arab nyelv tanulásával, de még mindig csak néhány szóval tudta prezentálni a haladását.

Fotó: MTI


"Erősen küzdök vele, a szavak egyszerűen az egyik fülemen be, a másikon ki..." - ismerte be némileg zavartan, nem kis derültséget okozva ezzel a jelenlévőknek. Hogy ez mennyire volt köszönhető az egyébként is tekintélyes méretű, karikatúráknak igen jó alapanyagot biztosító hallószerveinek, arról nem szólnak a sajtóhírek, de Dr. Mohammed Bin Saleh Al-Sada, Katar energiaügyi minisztere arra biztatta a brit trónörököst, hogy ne adja fel ilyen könnyen, sosincs késő ahhoz, hogy az ember valamit megtanuljon - számolt be a Mirror című brit lap.

Károly herceg mindazonáltal jól beszéli a franciát, néhány szót németül is tud, és természetesen a walesi nyelvjárást is el kellett sajátítania. Az arabbal viszont nehezen barátkozik, és ha a jelenlegi tempóban halad, akkor biztosan odébb van még annak a céljának a teljesülése, hogy eredeti nyelven olvashassa a Koránt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.